Abonnementsartikel

Danish Crown reagerer på kritik

Godt 700 andelshavere i Danish Crown forsøgte hele dagen i går at blive enige med ledelsen i slagterivirksomheden om, hvordan den internationale krise i svinesektoren skal håndteres. Men på trods af mange timers møde, der gang på gang blev forlænget, fandt parterne aldrig enighed.

- Jeg føler ikke ledelsen tager situationen alvorligt nok, når man affejer ejerne med en besked om at kursen er lagt rigtigt, siger Bernhard Mortensen, Grindsted, som er en af de andelshavere der truer med at forlade Danish Crown, hvis ikke der straks bliver strammet op på virksomhedens strategi.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På trods af den store utilfredshed var bestyrelsesformand Niels Mikkelsen, efter mødet, glad for at have fået lejlighed til at redegøre for den markedssituation, der lige nu bestemmer prisen på svinekød. Han maner til besindighed hos de andelshavere, der truer med at forlade virksomheden:

- Nu skal man tænke sig grundigt om inden man gør noget. Det er ikke min opfattelse at der findes andre alternativer der er bedre, siger Niels Mikkelsen.

Men den store utilfredshed blandt svineproducenterne har også fået slagterikoncernen til at kigge ind ad:

- Dagen i dag har demonstreret, at vi som virksomhed skal være bedre til at orientere om, hvordan markedet ser ud, og hvilke muligheder vi har for at gebærde os i det - særligt i en krisesituation. Og det vil vi tage til efterretning, siger administrerende direktør i Danish Crown Kjeld Johannesen.

Danish Crown regner med at prisen på svinekød vil rette sig i løbet af foråret 2007.