Abonnementsartikel

Som det så ofte går, så bliver prisen på korn snakket ned i høst. Og i år er ingen undtagelse. Brændstoffet til høstens lave prisniveau skal blandt andet findes i augusts WASDE-rapport, der overraskede de fleste i markedet med prisfald.

Kort fortalt var rapportens vurdering, at produktionen af korn stiger og forbruget falder. Det globale underskud reduceres med knap tre millioner tons og følger dermed trenden, siden den første rapport for det nye høstår kom i maj. Samtidig stiger lagerne, så lagrenes andel af årsproduktionen igen er oppe på cirka 24 procent.

Opjusteringer i Rusland og Sortehavslandene øger produktionen med knap ni millioner tons. Rusland og Ukraine avler sammen med Kasakhstan godt 30 procent af den globale avl af hvede, så der er meget, der skal sælges. Og med gode udbytter, vil markedet blive oversvømmet med billig hvede. Vi må forvente, at hvis den store avl i de tre sortehavslande realiseres fuldt ud, vil de byde priserne ned i faldene retning for at få afsat avlen og det vil presse eksporten både fra EU og USA.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.