Abonnementsartikel

Firmaet Dan-Corn holder fredag den 8. februar flyttedag og indvier de nye lokaliteter i Hedensted tæt ved motorvejen.

De seneste år har Dan-Corn oplevet markant stigende salg både herhjemme og på eksportmarkederne af sine anlæg til tørring, opbevaring og håndtering af foderkorn, brødkorn og sædekorn. Det er én af årsagerne til, at firmaet nu har valgt at flytte til det nye domicil.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dan-Corn blev etableret under beskedne forhold i 1955 af Missa og Frede Hansen som en sideaktivitet til landbruget på Klejsgård ved Juelsminde. Her har virksomheden haft domicil i alle årene indtil flytningen til Hedensted. 1992 blev virksomheden købt af Kirsten og Hans Hansen, og fra midten af 90erne startede Dan-Corn import af mobiltørrerier, stålsiloer til lagring og tørring samt store mobilsnegle fra USA.

Fremgangen er løbende blevet fulgt op med ansættelse af flere medarbejdere, så der i dag er 45 fuldtidsansatte medarbejdere og i sæsonen yderligere op til 80 montører beskæftiget.

Den faglige side af arrangementet den 8. februar lægges i hænderne på blandt andet Carsten Andersen, koncerndirektør i Sydbank, Niels Mikkelsen bestyrelsesformand i Danish Crown og direktør i Sukup Manufacturing Company, USA, Steve Sukup.

Steve Sukup leder en virksomhed med 400 medarbejdere og en årlig omsætning på 100 millioner. Han vil fortælle om, hvordan kornavlere i USA og resten af verden involverer sig i disse år i produktion af korn til fremstilling af ethanol.

- Vi vil gerne fejre, at Dan-Corn har fået optimale rammer at udfolde sig i, men vi mener samtidig, at dagen skal have et landbrugsfagligt indhold, så vore gæster kan køre hjem igen i forvisning om, at tiden blev brugt fornuftigt, siger Hans Hansen.