Danske One2Feed har optimeret aflæsserbåndet i deres automatiske fodersystem.

Afhængig af staldens indretning kan der på One2Feed's mixer være monteret et aflæsserbånd, som fordeler foderet på foderbordet, mens mixeren kører gennem stalden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Driftssikkerheden er yderligere forbedret ved, at aflæsserbåndet er blevet tilføjet en dobbelt styreskinne på et syrefast PVC-bånd.

Derudover er fleksibiliteten øget ved, at aflæsserbåndet nu kan leveres i en bredde ned til 1.100 millimeter mod 1.400 millimeter tidligere. Muligheden for smallere bredde gør One2Feed-systemet mere velegnet til mindre stalde.

Aflæsserbåndets største bredde er fortsat 3.000 millimeter. Det vil sige, at One2Feed kan tilpasses alle stalde med foderbord. Uanset om besætningen er på 40 eller 450 køer, kan en enkelt mixer klare udfodringen.

One2Feed's fokus på kapacitet, fleksibilitet og driftssikkerhed viser sig også i valget af motor til aflæsserbåndet. Det er en 1,0 kilowatt tromlemotor, som styres af en frekvensomformer. Det betyder, at båndhastigheden frit kan justeres og tilpasses de forskellige dyregrupper i stalden.

Træktromlen til båndet er 138 millimeter stor, har indvendige lejer og kræver ingen service eller vedligeholdelse.