Abonnementsartikel

Midt i en af dansk svineproduktions største kriser meddeler den sælger, der har ansvaret for afsætningen af 80-90 procent at dansk svinekød, at han ønsker at stoppe.

Det er divisionsdirektør Jens Haven Christiansen, der har meddelt Danish Crown, at han ikke ønsker at forlænge sin kontakt, der udløber til april, når han fylder 62 år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han har dog indvilget i at blive på posten, til der er fundet en afløser.

Jens Haven Christiansen har især i de senere år måttet erkende, at han har placeret sig på ”øretævernes holdeplads”, og har måttet tage imod mange verbale tæsk fra især de store svineproducenter, der langt fra har været tilfreds med storslagteriets evne til at afsætte svinekød.

Jens Haven Christiansen har dog altid med sin rolige og sympatiske adfærd kunnet vinde gehør for sine argumenter, og han har da også gennem årene velvillig stillet op på landmandsmøder for at forklare mekanismerne på det globale svinekødsmarked.

Headhuntere sat i gang

Det er ikke det øjeblikkelige pres, der har fået Danish Crown-direktøren til at retirere.

- Det har jeg prøvet adskillige gange – hvis jeg ikke kunne klare det, skulle jeg være holdt for længst, siger Jens Haven Christiansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Min kontrakt udløb egentlig, da jeg fyldt 60 år, men dengang forlængede vi den med to år. Sidste sommer meddelte jeg, at jeg ikke ønskede at forlænge yderligere, så situationen har været afklaret et stykke tid, siger Danish Crown-direktøren.

Jens Haven Christiansens afløser står imidlertid ikke lige klar i kulissen.

Tværtimod har Danish Crown siden i efteråret haft et headhunterfirma i gang med at finde en afløser, og søgningen omfatter både eksterne og interne kandidater. Målsætningen er, at en ny mand skal være på plads inden udgangen af 2008.

Jens Haven Christiansen kan ellers næste år fejre 40 års jubilæum som ansat i Danish Crown.

Han startede i 1969 som disponent i Hjørring Andelssvineslagteri, og siden er det blevet til titler som salgschef, eksportchef, salgsdirektør og nu divisionsdirektør med ansvar for produktion og salg i Danish Crowns vigtigste division, svinekødsdivisionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Haven Christiansen er desuden medlem af direktionen i Danish Crown.