Abonnementsartikel

Fremtidens planteværn var i efteråret 2016 til debat på Københavns Universitet, hvor forskere fra ind og udland fremlagde aktuelle forskningsprojekter, der skal bane vejen for fremtidens plantebeskyttelse.

Under titlen 'Future of crop protection' havde København Universitet i samarbejde med Dansk Planteværn den 28. oktober 2016 samlet godt 130 deltagere til et seminar omkring landbrugets fremtidige muligheder for at bekæmpe skadegørere i afgrøderne. Men selvom forskerne er nået langt i bestræbelserne på at udnytte biologisk planteværn og andre naturlige virkemidler i kampen mod svampeangreb, insekter og ukrudt, så har man endnu ikke fundet løsninger, som kan stå mål med udbytterne opnået ved brug af mere traditionelle kemiske plantebeskyttelsesmidler brugt i moderne landbrug. Derudover ved man ifølge en af oplægsholderne endnu alt for lidt om konsekvenserne af at udnytte naturens egne planteværnsmidler.

Naturligt producerede kemikalier har stor andel på markedet

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.