Abonnementsartikel

Priserne fra Hobro Apotek var inklusive moms i den artikel, vi bragte i vores februar-udgave

I februar-udgaven af Hyologisk oplyste vi fakturerede priser for medicin fra forskellige apotekere og forhandlere.

Intentionen var, at priserne i skemaet skulle være eksklusive moms. Men desværre er redaktionen kommet til at oplyse priser inklusive moms for samtlige præparater fra Hobro Apotek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Redaktionen beklager dette meget, og bringer nu skemaet igen med de rigtige priser fra Hobro Apotek. Det vil sige, når momsen er trukket fra.

Som det ses, betyder det, at prisen på Aureosup ligger inden for det prisinterval, Hobro Apotek har oplyst overfor Hyologisk 14. december 2007. Prisen for Draxxin ligger imidlertid stadig lidt højere end, hvad Hobro Apotek oplyste dengang.

Generelt ligger de fakturerede priser fra Hobro Apotek hermed under de fakturerede priser fra de øvrige apotekere og forhandlere i undersøgelsen.

Desuden ses det, at Hobro Apotek - til forskel fra de øvrige apotekere - for hver af de undersøgte præparater ligger under den vejledende pris fra Veterinærmedicinsk Industriforening (VIF).

Men som nævnt i artiklen i februar-udgaven af Hyologisk kan man ikke direkte sammenligne de fakturerede priser fra de forskellige apotekere og forhandlere, da det ikke fremgår af alle fakturaer, om der er fratrukket en rabat eller ej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På fakturaerne fra Skanderborg Apotek og VetPharm Løgstør figurerer en samlet rabat, der trækkes fra det samlede fakturerede beløb på den enkelte faktura, mens der ikke figurerer en rabat på den enkelte faktura hos Hobro Apotek, Skælskør Apotek og Ejby Apotek.

Desuden vanskeliggøres en direkte sammenligning af priserne også af, at nogle af udbyderne har valgt at udbetale en årsbonus til deres kunder og andre ikke.

Størrelsen af en eventuel årsbonus vil selvfølgelig også have indflydelse på, hvad kunderne i sidste ende kommer til at betale for de enkelte præparater.

Tabel fra side 12 i februar-udgaven af Hyologisk korrigeret med de rigtige priser eksklusive moms for den udvalgte medicin fra Hobro Apotek.