Abonnementsartikel

Engelsholm er besøgsgård for 3-8. klasses elever fra skoler i Randers. Hvert besøg er lige interessant og lærerigt for børn som for os i stalden. Man bliver hver gang mindet om, at der jo rent faktisk lugter af gris helt ud på gårdspladsen.

En gang om måneden, med sommermånederne undtaget, kommer der grupper med unge skoleelever fra skoler i Randers på staldbesøg hos os på Engelsholm. Det gælder både de små børn i 3-4 klasse, men også de større elever op til 8. klasse. Oftest er det i grupper på omkring 20 børn og et par lærere, men vi får også besøg af specialklasser på 5-6 elever med lærere. De fleste har lavet lidt forarbejde hjemmefra, og haft lidt i undervisningen om svin, så bare det at de ved at grisene kun går indenfor, og at vi ikke har andre dyr end grise på gården, indskrænker de indledende spørgsmål fra grupperne en del.

Når man ved, at der kommer elever på besøg, sørger man selvfølgelig for at der er vasket eller fejet gange, at det ikke flyder med redskaber, værktøj eller foder, og at der ellers er pænt og ryddeligt. Ligesom de fleste ville køre over med støvsugeren hvis de fik gæster derhjemme. Det giver generelt de udefrakommende et godt indtryk af atmosfæren i stalden.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.