Abonnementsartikel

Landmænd er for dårlige ledere. Derfor er seks landbrugscentre nu gået sammen om at udvikle en fælles lederuddannelse, der skal opkvalificere landmændene.

- Tendensen er, at landmændene er fulgt rigtig fint med i forhold til at benytte de nyeste tiltag i selve produktionen, så den side af sagen er i orden. Derimod har de fleste forsømt efteruddannelsen inden for den del af arbejdsopgaverne som hedder ledelse og medarbejder håndtering, og det er farligt for landmanden, forklarer Paul Lillelund, der er konsulent fra Landbo Fyn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange landmænd har de senere år ekspanderet i en rasende fart. Udvidelsen af bedriften har betydet at landmandens rolle som leder ikke har kunnet følge med. Det er et problem, mener Paul Lillelund, der understreger, at landmandens succes afhænger af, hvor dygtige hans medarbejdere er.

Problemet med dårlig ledelse i landbruget har nu fået seks landbocentre til at gå sammen om at udbyde en ny lederuddannelse.

LandboFyn, Heden og Fjordens Landbrugscenter, Sønderjysk Landboforening, Syddansk Kvæg, Sønderjysk Svinerådgivning og LandboUngdomscentret i Vojens, har skræddersyet uddannelsen til virksomhedsledere med personaleansvar i alle typer af virksomheder, men det er landbrugssektoren som er referencegrundlag.

Uddannelsen hedder:”Ledelse -Tør du la vær?”