Tilbage i min tid som elev på Sjælland havde vi ikke GPS/GNSS eller andet udstyr til at hjælpe med at holde retningen. På det tidspunkt kunne man stadig skelne de rigtige landmænd fra hinanden og se, hvem der kunne køre lige. Og det var også i min tid her jeg fik, at vide at den korteste vej mellem to punkter var den lige vej, så var det jo bare at rette ind og holde tungen lige i munden.

Dagens og fremtidens landbrug bliver tegnet af et helt andet billede, hvor teknologien tager mere og mere over. En teknologi, som er kommet for at blive.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men tiden og tingene har ændret sig - vi må nu forsøge at få det bedst mulige ud af de gode ting, som teknologien kan give os i vejen til at forbedre os.

Et andet udtryk jeg også fik lært var, at jeg skulle have en fornemmelse af at have en snor i røven eller mellem ballerne, når jeg kørte over markørstregen, og så skulle den "holdes" midt i. Så der var en god chance for at man kunne holde så retningen lige.

Apropos markørstregen er dette vel et udtryk, som vi må forklare de kommende generationer af landmænd, hvad er - for det er ikke sikkert, de fremtidige såmaskiner har sådan en monteret, når vi for alvor går ind i den digitale tidsalder.

Men der var nu noget over, at kunne nyde synet, når afgrøderne kom op, og det var ens egne evner, som ratholder, der viste sig - så var det jo blot om der stod Søren Sørensen sønner (skæve rækker) ned ad sporet eller rækkerne stod snorlige.

Med disse ord ønsker jeg jer alle en fantastisk sommer.