Abonnementsartikel

Biologisk bekæmpelse er et lovende alternativ til pesticider, og forskningen kommer tættere på at forstå, hvordan forskellige former for biologisk bekæmpelse kan spille sammen. Senest i forhold til, hvordan en effektiv insektdræbende svamp påvirker naturlige og kommercielle nytteinsekter.

Svampe, vira og bakterier kan alle bruges i mikrobiologisk bekæmpelse, og er alle gode våben i kampen mod skadedyr. Landmanden kan bruge for eksempel svampesporer til at bekæmpe bladlus eller frugtavleren vira til at inficere æbleviklerlarver.

Og i takt med, at markedet og interessen for mikrobiologisk bekæmpelse vokser, kommer nye spørgsmål op til overfladen - hvordan påvirker indsatser med mikrobiologisk bekæmpelse andre effektive former for biologisk bekæmpelse? Vil mikrobiologisk bekæmpelse for eksempel samarbejde med eller modarbejde nytteinsekter som rovinsekter og snyltehvepse?

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.