Efter den første opdagelse i Østrig er der nu også vist en ny stamme af porcine reproduktions- og respiratorisk syndromvirus (PRRS) på gårde i Nordvesttyskland. Den nye PPRS-stamme er blevet kaldt 'Acro' og blev allerede beskrevet i en artikel i Porcine Health Management i sidste år.

Forskerne undersøgte en forskningsbedrift i Østrig med tab i fostre og pattegrise (op til 90 procent) i 2015. De observerede også kliniske tegn i søer og smågrise, herunder feber og nedsat foderindtagelse. Så snart en ny PRRS-stamme blev bekræftet (PRRSV-1) konkluderede forskerne, at det kan konkluderes, at den nye stamme har nye egenskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskerne bemærkede, at stammen afslørede et nært forhold til en PRRSv-stamme, der blev identificeret i forskellige regioner i Kroatien i 2012. Et endnu tættere forhold blev fundet mellem tidligere PRRSV-1-stammer i Vesteuropa.

Viruset spredte uanset vaccinationsprotokoller. I 2016 blev flere regioner i Østrig ramt - og i foråret er viruset blevet identificeret i mindst 25 gårde i det nordvestlige Tyskland også.