Den nyfødte gris må i dag kæmpe mere for at sikre sig tilstrækkelig råmælk. Det er virkeligheden for den nyfødte gris, efter at kuldstørrelserne hos de danske svineproducenter er vokset markant. Det stiller nye krav til svineavlerne om, at have ekstra fokus på at sikre grisene nok næring:

- Virkeligheden er, at den stærkeste får mest, og den der kommer først har mindre konkurrence for at optage råmælken. Hver gris skal optage 25 ml råmælk for at få antistoffer nok til at kunne klare sig, og det kan de ret hurtigt gøre, idet mange grise optager op til 50 ml ved første diegivning, hvor både tarmen og maven kan fyldes, fortæller Nikolaj Stidsen, der er svinekonsulent i LMO Svin.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.