Abonnementsartikel

En undersøgelse gennemført af Fødevarestyrelsen viste, at 11 af 48 prøver af kyllingefilet fra danske producenter indeholdt mere vand end oplyst i varedeklarationen. Det svarer til 23 pct, skriver Fødevarestyrelsen i dag.

Resultatet af den danske undersøgelse, som umiddelbart viste en høj andel af fejldeklarerede produkter, var dog præget af, at otte af de i alt 11 prøver med for højt vandindhold stammede fra en enkelt af de i alt syv virksomheder, hvor der blev taget prøver. Den pågældende virksomhed har efterfølgende ændret såvel produktionsmetode som egenkontrolprogram, og i senere prøver af virksomhedens produkter har vandindholdet svaret til det, der var deklareret på varen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen blev gennemført i 2006, fordi analyser i flere andre EU-lande havde afsløret, at en stor del andel af fjerkræprodukter indeholdt mere vand og bindemiddel end oplyst.

- Det er naturligvis ikke acceptabelt, at næsten en fjerdedel af prøverne indeholdt mere vand end deklareret. Men vi kan se, at projektet har haft en positiv effekt, da virksomhederne har fulgt op på problemerne og nu er mere opmærksomme på kravet om korrekt angivelse af vandindholdet, siger levnedsmiddelkandidat Stinne von Seelen Havn, Fødevarestyrelsen.