Abonnementsartikel

Ifølge klimaminister Connie Hedegaard er den energiaftale, som regeringen har forsøgt at forhandle sig frem til med oppositionen i over et år, snart ved at være på plads. Hun skubber ansvaret for, at det lykkes over på oppositionspartierne.

- Nu er vi fremme ved snorene. Vi har fra regeringens side været imødekommende over for mange ting, nu mangler oppositionen at gøre op om de vil være med eller ej, siger hun til Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ministeren vil gerne have en bred aftale i hus frem for at tromle igennem med smalt forlig mellem regeringen og Dansk Folkeparti, som det er set så mange gange før.

Connie Hedegaard udmelding kommer efter, at en samling af otte betydningsfulde organisationer har appelleret til, at der snart sker noget på området, fordi udvikling mere eller mindre er gået i stå.

- Erhvervslivet og danskerne har nu ventet i mange måneder på, at en national energiaftale kunne indgås. Det er naturligvis vigtigt, at energiaftalen er grundigt gennemarbejdet og der er tid til den demokratiske proces.

- Men udviklingen på energiområdet sættes i stå, når der opstår usikkerhed om de fremtidige vilkår. Det er derfor afgørende vigtigt, at de igangværende forhandlinger fører frem til en konklusion inden for kort tid, lyder appellen fra de otte organisationer.

De otte er: Dansk Metal, Vindmølleindustrien, Landbrugsraadet, Dansk Energi, Det Økologiske Råd, Dansk Byggeri, 3F og Energiindustrien under Dansk Industri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Connie Hedegaard understreger, at det i løbet af denne uge vil stå klar, om det er muligt at indgå en bred aftale.