Jeg har set mange forskellige måder at se forskellige aspekter i driften blive udført på i løbet af min tid som redaktør, og det er sjældent, jeg er stødt på to ens måder at gøre tingene på. Det synes jeg er værd at bemærke, når vi sammenligner os med andre - for kan vi reelt set sammenligne os med andre? Eller er det kun os selv, vi kan det med?

Jeg har hørt flere landmænd sige, at der ikke er to landbrug, som er ens. Men hvad er det så, vi skal sammenligne os på i ønsket om at forbedre os? Kan vi sammenligne udbytterne i marken? Måske, men markerne er jo ikke ens, det er ikke et drivhus, vi dyrker i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så det skal vi måske lige have i baghovedet, når vi kommer til høst og udbytterne opgøres. Fordi en nabo høster 10 tons og en anden otte tons, kan det jo godt være ham, som høster otte tons har et bedre DB pr hektar og en helt anden kvalitet.

Forskellige måder at gøre tingene på, vidner om en stor iderigdom, og det er med til at give inspiration. Det handler jo om, at vi skal forbedre os - blot på hver vores måde.