Abonnementsartikel

Konceptet "OnFarmPLUS" er et nyt udviklingsprojekt fra Teknologisk Institut, som skal gøre det muligt at afprøve, optimere og udvikle nye produkter, hvor sensorbaseret dataindsamling fra afgrøder, markmaskiner, droner og satellitter skal spille sammen i en højere enhed.

I begyndelsen af 2017 offentliggjorde Teknologisk Institut konceptet "OnFarm Forsøg", som gør det muligt for alle interesserede planteavlere og firmaer at få systematiseret og databehandlet deres egne afprøvninger. OnFarm Forsøg giver landmanden og firmaerne mulighed for at gennemføre offentlige eller konfidentielle forsøg, afprøvninger og tests på egen hånd. Konceptet skal sikre pålidelig datahåndtering, udbytteberegninger og statistik i afprøvningerne, og i sidste ende et godt overblik.

OnFarm Forsøg er et koncept, hvor landmændene og firmaerne laver sine egne forsøg i store parceller, hvor parcellerne behandles med landmandens egne maskiner. Traditionelt udføres forsøg i småparceller med masser af manuelle registreringer og mandetimer i marken. Småparcelforsøg er egnet til rigtig mange undersøgelser, men har også sine begrænsninger. Især kommer forsøg med landmandsmaskiner, forsøg med radrensning, præcisionssåning og jordpakning til kort i småparceller. Det er i 2017 gratis at benytte sig af OnFarm Forsøg, som er et samarbejde mellem Teknologisk Institut, Seges og DLBR.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.