Abonnementsartikel

"Intet tab skal os ramme, som ved rettidig omhu kunne afværges", lød A.P. Møllers motto og mange nikker anerkendende. Alligevel er snakken om ejer- og generationsskifte i landbruget en vanskelig øvelse at tage fat på. SEGES turnerer i øjeblikket landet rundt og udbyder kurser om emnet for sælgere og købere af ejendomme, rådgivere og bankfolk.

Hvis et ejerskifte skal lykkes, kræver det mange overvejelser, og overvejelser tager tid. Tag fat fem-ti år før, lyder rådet. Landmænd tror imidlertid, at de er udødelige. Fakta er i hvert fald, at næsten ni ud ti ældre landmænd ikke har lavet en exit-strategi. Én udfordring er at få styr på det faktuelle, men det følelsesmæssige spiller lige så stor en rolle.

- Når SEGES sætter fokus på emnet er det fordi tallene viser, at ejer- og generationsskifte har et stort efterslæb. 29 procent af landmændene er over 66 år. Næsten 9 ud af 10 unge landmænd overtager familiens landbrug, og næsten ni ud af 10 ældre landmænd har ikke lavet en exit-strategi, fastslår chefkonsulent Ivan Damgaard, SEGES og fortsætter.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.