På den ene side vil vi have, at medicinforbruget skal ned, men det er også vigtigt for os, at dyrene bliver behandlet, når de er syge. Det er en del af konklusionen på en undersøgelse foretaget af IFAH Europe, som er en europæisk brancheforening for producenter af medicin til dyr.

Af de seks europæiske lande, som var med i undersøgelsen, var danskerne det folkefærd, der vidste mindst om medicin til dyr. Blandt andet troede en stor del, faktisk hele 78 procent, ikke på, at medicin har en positiv indvirkning på dyrs velfærd. Det, synes jeg, er skræmmende. Tænk bare, hvis man ikke behandlede for en yverbetændelse. Koen vil udsættes for unødig lidelse - og mælkekvaliteten vil bestemt heller ikke være i top. Og vil forbrugerne være tilfredse med det?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kommer dog ikke bag på mig, at der er så meget uvidenhed. Det støder vi på gang på gang. Men hvem er det vi kan klandre for denne uvidenhed?

Det er fortid dengang, hvor der var mindst én landmand i hver familie. Nu er det de færreste, som har tilknytning til landbruget. Og den viden, som folk har om landbruget, er ofte enten noget, som de har tænkt sig til, eller har hørt i medierne. Derfor er det vigtigt, at I bidrager med de gode historier og samtidig sørger for at dele ud af jeres viden. Vi skal denne uvidenhed til livs - det er jeg sikker på, at både I og resten af erhvervet er bedst tjent med, når det kommer til stykket.

Mælkeproducent Yke Kloppenburg-Oosterwoud medlem af Landbrug & Fødevarer, Kvæg og Det dyreetiske råd opfordrer i denne udgave af Bovi ligeledes til, at landmændene er mere aktive, når dyrevelfærd kommer til debat i samfundet.

Vi har alle et ansvar, så kom ud af busken og fortæl de gode historier.