Abonnementsartikel

Udsigten til øget forekomst af antibiotikaresistens og ønsker om mere naturlig husdyrproduktion har sat antibiotikafrit husdyropdræt på dagsordenen. Både på den politiske dagsorden, men også hos forbrugerne - i Danmark og på det globale marked.

At emnet har stor interesse kunne ses på sæderne i festauditoriet på den gamle Landbohøjskole - de var alle optaget, da Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, KU SUND, inviterede til et eftermiddagsseminar. Som tilhørere skulle vi gerne blive klogere på, om antibiotikafrit opdræt er en realistisk fremtid i kommerciel husdyrproduktion eller hører til et romantisk billede fra en fjern fortid.

I Danmark er forbruget af antibiotika faldet, siden brugen af vækstfremmere blev forbudt i slutningen af 90'erne. Men i offentligheden, og ikke mindst fra politisk side, tales der om yderligere reduktion, især i svineproduktionen. Derfor er der kommet øget fokus på at fremstille kødprodukter, hvor dyrene i opvæksten ikke er behandlet med antibiotika.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.