Abonnementsartikel
Selvom svinekød er en populær spise i Jamaica, er produktionen presset. En lokal farmer er gået i spidsen for at kæmpe imod udviklingen.
Jamaicanere elsker kylling ligesom de fleste andre folkeslag i Caribien, men svinekød er også en meget populær spise. Jerk svinekød er svinekød, der er våd- eller tørmarineret med en stærk krydderiblanding, som stammer fra Jamaica, er angiveligt et verdensberømt jamaicansk favorit måltid. Det kan købes i restauranter eller på gadehjørner, og det er et ofte brugt måltid i de jamaicanske hjem.
Den jamaicanske svinebestand er på omkring 80.000 søer, og den udgør en meget forskelligartet industri. Industrien spænder fra alt lige fra store grisefarme, som har den bedst tilgængelige teknologi, til små baggårdsproducenter, der holder et par søer, og kun lige producerer nok svinekød til opfyldelse af familiens og vennernes behov. Indimellem er der producenter, som holder alt fra 50 søer og op til flere hundrede.