Abonnementsartikel

Som ansat i Fødevarestyrelsens Veterinærenhed er en af Peter Lybecker Larsens vigtigste funktioner at føre uanmeldt kontrol med svinebesætninger. Hovedopgaven er faglig og handler om dyrevelfærd. Men der er også en stor udfordring i at være en uventet, og sommetider uvelkommen, gæst hos de danske landmænd.

Klokken er ni fredag morgen, og dyrlæge Peter Lybecker Larsen er på vej ud til en af årets første uanmeldte kontrolbesøg i en svinebesætning på Falster. Besætningen indgår i de i alt 48 uanmeldte kontrolbesøg, som Veterinærenhed Øst skal foretage i området i 2017. I sagens natur ved landmanden ikke, at veterinærenheden netop i dag skal besigtige hans dyr og staldforhold. Så Peter Lybecker Larsens første opgave er at etablere en god kontakt til ham. Dyrlægens evne til at kommunikere er i høj grad i spil.

- Dels har jeg jo en årelang erfaring, som jeg trækker på, men det er også noget, vi øver. Sidste år var vi for eksempel på kursus i 'professionel myndighedsudøvelse', som det hedder. I den forbindelse trænede vi blandt andet, hvordan man præsenterer sig og kommer godt i gang med opgaven, indleder Peter Lybecker Larsen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.