Abonnementsartikel

Den brede politiske aftale på pesticidområdet åbner ifølge Dansk Planteværn døren for at nye, innovative planteværnsløsninger fremover kan benyttes i Danmark.

I Dansk Planteværn tager vi godt imod Aftale om Pesticidstrategi 2017-2021, der den 21. april blev præsenteret af en bred forligskreds bestående af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Venstre. Kun Alternativet og Enhedslisten valgte at stå uden for samtalen.

Der er mange gode takter i den nye aftale. Ikke mindst er det en styrkelse af fagligheden, at der nu er fastsat kriterier for, hvordan man med videnskabelige undersøgelser skal følge op på, om aftalens tiltag og justeringer nu også får den ønskede effekt. For at gøre det muligt at sikre, at resultaterne af disse undersøgelser kan inddrages inden den næste aftale skal udformes, har man valgt, at pesticidstrategien nu skal strække sig over en femårig periode, hvor den tidligere strategi strakte sig over fire år.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.