Et nyt foder for at forebygge ornekød mod at lugte dårligt efter opvarmning - Lyder det ikke for godt til at være sandt? Ikke desto mindre har Belgien-baserede foderselskab for nylig lanceret netop det. Det skriver Pigprogress.

Ornelugt er lugt, der kan opstå under madlavning eller opvarmning af svinekødsprodukter fremstillet af ikke-kastrerede hangrise. I lang tid har virksomheder forsøgt at udvikle alternative strategier og komme med den mirakelkur, som vil gøre den konventionelle kastration en saga blot. I Den Europæiske Union, der er aftalt et fælles mål, at stoppe konventionel kastration af 2018.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Belgiske foderselskab Dumoulin, kan have fundet løsningen. Foderet, kaldet Taintstop, er et slagtesvinefoder til hangrise, der forhindrer ornelugt under stegning eller opvarmning af kødet.

- Vores foder stimulerer fordøjelsen. Med visse tilsætningsstoffer og især flere fibre, er fordøjelsen forbedres i tyktarmen og således er mindre skatol er efterladt. Skatol er et affaldsprodukt af aminosyrer. Skatol og androstenon nedbrydes i leveren, siger Werner Reuter, direktør for Dumoulin og fortsætter:

- Hvis leveren ikke behøver at nedbryde så meget skatol, kan mere androstenon nedbrydes. Dette resulterer igen i en nedsat risiko for ildelugtende kød. Mængden af skatol at leveren processer kan således påvirkes gennem ernæring. Dette har en indirekte effekt på mængden af androstenon, der er tilbage i grisen. Den seksuelle adfærd hos orner er ikke påvirket, ved den måde.