Abonnementsartikel

Trods et turbulent år i grovvarebranchen præsenterer Aarhusegnens Andel et regnskab med vækst og et positivt resultat på bundlinien.

Regnskabet viser, at omsætningen steg med 32,5 procent til 2,6 milliarder kroner. Driftsresultatet lyder på knap 48 millioner kroner. Det endelige resultat efter skat og afskrivninger udgør godt 8,6 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Året slutter med en egenkapital på omkring 281 millioner kroner.

- Det gode resultat skyldes først og fremmest engagerede medarbejdere, siger forretningsfører Vagn Aage Jensen.

- Skal jeg herudover pege på de vigtigste årsager til succes, så må det være en stram risikostyring, modet og evnen til at gå nye veje og viljen til at fokusere på virksomhedens spidskompetencer, fortsætter forretningsføreren.

- Et godt eksempel på Aarhusegnens fokuseringsstrategi er salget af DPL, siger Vagn Aage Jensen. Vi ønsker ikke at drive primærproduktion indenfor landbruget. Derfor solgte vi vores andel til de to andre aktionærer.

Udover introduktion af sorghum til de danske kød- og mælkeproducenter har Aarhusegnen også afprøvet nye muligheder for at sikre planteavlerne bedre indtjening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Salget af pæne mængder Japan maltbyg vakte opsigt i sommer, siger Vagn Aage Jensen, men jeg synes også, at projektet med perlebyg til konsum i vores datterselskab Axel Toft Food har været en spændende ny ide, vurderer han.