Abonnementsartikel

Vandforsyninger er interesseret i aftaler, der sikrer en varig beskyttelse af de boringsnære beskyttelsesområder og de pesticidsårbare arealer. Løsninger bør give landmanden fleksibilitet og fuld kompensation.

Når vandforsyninger møder den enkelte landmand, så er det vores opfattelse, at han har stor forståelse for, at der er behov for at sikre grundvandet. Samtidig vil de fleste også være velvilligt indstillet til at indgå aftaler, hvis de kan få en fornuftig økonomi, og at det er muligt at drive jorden uden alt for mange praktiske problemer.

Igennem mere end tyve år har vandforsyninger og landbrug været involveret i en konflikt om grundvandskvalitet og erhvervsinteresser. Et stort antal vandforsyninger har måttet lukke boringer på grund af forurening fra blandt andet landbruget, og som en delvis konsekvens er landbruget blevet pålagt generelle restriktioner, der har begrænset mulighederne for at drive ejendomme økonomisk optimalt. Samtidig er konflikten skiftet fra at være et spørgsmål om lokale forhold til at blive et nationalt emne, hvor de lokale forhold bruges i en større interessekamp, hvilket har betydet, at det er blevet langt svære at nå lokale løsninger, der kan gavne begge parter.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.