Abonnementsartikel

I modsætning til det generelle fald i antibiotikaforbruget blandt svin er brugen af colistin fordoblet fra 409 kilo i 2009 til 825 kilo i 2015. Stigningen skyldes næsten udelukkende et større forbrug blandt fravænningsgrise.

- Stigningen i colistinforbruget er ikke hensigtsmæssig, da det er en type antibiotikum, som bruges til at behandle alvorlige bakterielle infektioner hos mennesker, hvor andre antibiotika ikke virker, forklarer afdelingschef Flemming Bager fra DTU Fødevareinstituttet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I modsætning til det generelle fald i antibiotikaforbruget blandt svin er brugen af colistin stigende, som skyldes et større forbrug blandt fravænningsgrise. Vi ligger dog lavt internationalt og er på den pæne side af EU's mål, men der er ingen tvivl om, at vi skal reducere forbruget af colistin mest muligt, siger Nør-Pedersen.

På Danmaps pressemøde i København, udtalte flere dyrlæger at forbruget at Colistin primært er steget fordi de fik en klar anbefaling fra SSI, om at bruge netop Colistin-præparater, da man ikke så nogen betydelig resistens hos de produkter, og man samtidig gerne ville have nedbragt forbruget af tetracykliner.fgk