Med Samson Agros nye 36 meter slæbeslangebom (SHB4) kan man nu køre over tre gange 12 meter kørespor.

- Der er rigtig mange, som kører i 12 meter faste spor og hidtil har kørt med 12 meter græsnedfælder eller 24 meter slangebom, siger Søren Mejlstrup Jensen, teknisk produktchef, Samson Agro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er stadig muligt at køre i denne bredde med den nye 36 meter slæbeslangebom (SHB4), men fordelen er ifølge Søren Mejlstup Jensen fra Samson Agro, at man ikke får så mange overkørsler i græsmarken.

Bommen har desuden fire gyllefordelere, hvilket gør, at længden på gylleslangerne reduceres væsentligt, og forskellen på den korte og lange slange ikke er så stor.

- Det betyder, at det er lettere at lave en god tværfordeling, når gyllen er tyk, siger Søren Mejlstrup Jensen og tilføjer:

- Slangeføringen er desuden ændret, så gyllen har lettere ved at løbe ud.

En anden fordel ved slangebommen er, at den er meget fleksibel. Den kan således gå over og under vandret i forhold til midterrammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det gør, at det altid er muligt at få slangerne ned at slæbe på græsmarken, så de følger terrænet, påpeger Søren Mejlstrup Jensen.

Når slangerne har kontakt med jorden, vil det reducere fordampningen mest muligt, idet gyllen lægges ud i smalle riller på jordoverfladen med mindst mulig kontakt med luften.

- Derudover har man lettere ved at undgå, at gyllen lander oppe på selve græsstråene og kan blive ført med videre, siger Søren Mejlstrup Jensen.