Abonnementsartikel

Udslip af udstødningsgasser fra transportsektoren er et af de største problemer på CO2-området. Derfor skal politikerne nu gribe ind, for at mindske transporten i fremtiden.

Det er en af konklusionerne i den seneste rapport fra der Europæiske Miljøagentur. Stigende udslip fra transport truer med at modvirke reduktionerne i andre sektorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hverken tidligere eller nuværende tiltag vil være tilstrækkelige til at dæmme op for udviklingen konkluderer rapporten. Og det er langt fra nok blot at øge brugen af CO2-besparende teknologi.

Tilbage står altså, at det er politikerne, der må gribe ind, så der i fremtiden ikke bliver fragtet så mange varer over lange afstande.

Hos Dansk Industri erkender man, at der må stilles krav til transportsektoren om CO2-reduktioner, men DI's Infrastruktur- og miljøchef, Bjarne Palstrøm, advarer mod at forsøge at begrænse CO2-udslippet fra transportsektoren ved at sætte en bremse på transporten af mennesker og varer.

- Den billige transport af varer og mennesker er jo grundlaget for hele globaliseringen, siger Bjarne Palstrøm til Altinget.dk

SF's energiordfører Anne Grete Holmsgaard ser gerne, at der bliver stillet ekstra krav til transportsektoren:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Energiforbruget hænger jo traditionelt sammen med vækst og velstandsstigninger i samfundet. Men her har vi jo i Danmark vist, at man kan fordoble velstanden, uden at energiforbruget stiger. Grunden til, at det ikke er sket i transportsektoren, er, at der ikke er blevet stillet krav om effektiviseringer, siger Anne Grete Holmsgaard.