Virksomhedsrådgivning er, kort sagt, at hjælpe den enkelte virksomhed til at opnå en attraktiv fremtid. Som virksomhedsrådgiver hjælper jeg derfor virksomhedsejeren med at stille skarpt på sine udfordringer og idéer samt med at udarbejde en plan for, hvordan de henholdsvis kan løses og udleves.

Hvilken rolle spiller du over for virksomheden?

Det er ikke virksomhedsrådgiveren, der skal formulere strategien eller komme med den gode forretningsidé - det er virksomhedsejeren selv. Virksomhedsrådgiverens job er derimod at stille de rigtige spørgsmål og dermed udfordre ejeren til at prioritere sine idéer og tage fornuftige valg. Det kan eksempelvis være, at ejeren beslutter sig for at tage action på, at organisationen er for sårbar, at hans egen rolle i virksomheden er forkert eller at økonomistyringen er utilstrækkelig. Virksomhedsrådgiveren kan være med til at sætte struktur på strategiprocessen, og som indpisker sørge for, at det hele ikke løber ud i sandet, når der skal sættes handling bag ordene i en travl hverdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvorfor søge virksomhedsrådgivning?

Mange virksomheder kommer i mål med flere tiltag blot ved at få skabt klarhed omkring alle idéerne og brudt de enkelte tiltag ned i konkrete projekter, som herefter prioriteres. Det er selvfølgelig først og fremmest en økonomisk fordel, men derudover oplever jeg også, at det giver en enorm positiv energi hos ejer og medarbejdere, når man virkelig begynder at beskæftige sig med noget, der rykker.

For mange er det en øjenåbner at arbejde med strategi. Alle ved, at strategiarbejde bør prioriteres, men i praksis kan det være svært, at nå i en travl hverdag. Her skal man bare huske, at strategien giver én en retning at følge, hvilket jo netop er tidsbesparende - og endnu bedre gør, at man undgår de forkerte tiltag og beslutninger.