Abonnementsartikel

Sagsbehandling har været et ord, der har fået panderynkerne frem hos de fleste producenter den seneste tid, idet det har vist sig som en bremseklods for mange planer om udvikling af bedriften.

Peder Mouritsen, formand for LDM, havde da også sat nogle kritiske ord af til emnet, da han aflagde beretning på LDM’s generalforsamling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Administrationen af den nye miljølov har udviklet sig til et uforsvarligt mareridt for alle, der ønsker at ændre på deres bedrift.

- Først fik it-systemet skylden, så lå kommunerne brak efter sammenlægning, og vores egen undersøgelse viste, at det heller ikke stod for godt til i landboforeningerne, som skulle forberede sagerne, sagde Peder Mouritsen.

- Desværre er vores eneste råd for tiden at få aftalt, hvor længe det må vare at få udført den del af arbejdet, som vi selv skal levere, lige meget om man engagerer en sagsbehandler i en landboforening eller i et privat firma, sagde Peder Mouritsen.

- Enkelte steder er kommunernes arbejde udliciteret til private, og spørgsmålet er, om vi ikke er bedre stillet ved at betale for hele behandlingen selv og så komme i gang i stedet for at vente i årevis på kommunens langsommelighed.

- For min skyld kan man roligt lave en ordning i stil med privathospitalerne, så dem der vil betale, kan få en hurtigere behandling og resten får en billigere men også mere langsommelig behandling, sagde Peder Mouritsen.