Traditionelt er yngre kvinder nok lidt af et særsyn som oplægshold-ere på Speakers' Corner. Men på Nutrifair 2017 er hele fire af slagsen i aktion både onsdag og torsdag.

Rollespil er heller ikke et vanligt element på scenen, men også dette kan man opleve under kvartettens indlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fire kvinder midt i tyverne kommer fra den ret nystartede forening "Frej" - en uafhængig, fødevarepolitisk tænketank, som arbejder for at nuancere fødevaredebatten, samle holdningsfløjene og inspirere til fælles løsninger på fælles samfundsudfordringer.

- Vi vil gerne vise en anden vej end den skyttegravskrig, vi oplever i øjeblikket. Der findes nogle meget fastlåste holdninger og positioner i debatten, men produktionsdanmark og forbrugs-danmark bør møde hinanden og finde en fælles forståelse, lyder opfordringen fra Marie-Louise Thøgersen, formand og medstifter i Frej.

Hun nævner GMO som et område, hvor det ikke giver mening at være lodret "for" eller "imod", fordi det indeholder så mange facetter.

Marie-Louise Thøgersen ser en tendens til, at man i visse lejre taler ned til landbruget.

- Det er ikke i orden. Men omvendt er det ikke vores mission at please eller ophøje erhvervet. Vi vil være i øjenhøjde, og man kan godt se frem til, at vi provokerer lidt på Nutrifair, siger den 25-årige med et smil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

lib