- Der er etiske aspekter involveret, så snart vi har at gøre med ansvar. Og mennesker har ansvar over for dyr. Det er væsentligt, hvordan vi opfører os over for de dyr, vi spiser, fra de bliver undfanget, til de dør på slagteriet. For dyr er ikke ressourcer, men levende væsner, der kan føle smerte og glæde, og som har en vis integritet. Det betyder, at vi skal opføre os over for dyrene på en måde, der ikke kun opfylder vores behov, men også deres, mener lektor i bioetik på Københavns Universitet Mickey Gjerris.

Han sidder i Etisk Råd og er formand for rådets arbejdsgruppe om etisk fødevareforbrug.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.