Abonnementsartikel

Dansk Planteværn vil med udgangspunkt i en international evaluering af det danske godkendelsessystem have politikerne til at se på reglerne for godkendelse af pesticider i Danmark.

Sprøjtemiddelstrategien 2017-2020 forventes at blive fremlagt i de første måneder af 2017. Selvom afgifter på planteværnsmidler er det væsentligste parameter til at påvirke landbrugets brug af pesticider i Danmark, så er der i december 2016 ikke meget, der tyder på, at afgifterne, eller en eventuel ændring af afgifterne, bliver en del af den strategi, der skal fungere frem til 2020. Hvad der derimod står klart er, at der med baggrund i en international evaluering af den danske godkendelsesordning på pesticidområdet er lagt op til, at der kan justeres på reglerne, så danske landmænd vil kunne få adgang til flere planteværnsmidler uden, at det vil få negative konsekvenser for kvaliteten af det danske grundvand.

Og ser man på den seneste opgørelse fra Varslingssystem for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) fra den 20. december 2016, så er der ingen indikationer af, at der aktuelt er problemer med pesticider i grundvandet i Danmark, og derfor mener vi i Dansk Planteværn, at det er på tide, at man får kigget på, om ikke de danske landmænd kan få flere pesticider i værktøjskassen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.