Den 18. og 19. januar løber Nutrifair af stablen i Messe C i Fredericia. Nutrifair arrangeres i samarbejde med en række af branchens aktører.

- Landbruget kræver indsigt, opdateret viden og et godt netværk. Det kræver sammenhold og styrke og de helt rigtige mennesker, lyder det fra messearrangørerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Messen havde sin debut i 2012, hvor man for første gang kunne åbne dørene for en specialmesse med fokus på produkter til indendørsmekanisering, foder samt dyrevelfærd.

Nutrifair har højt fokus på faglighed og professionalisme, og der er ifølge arrangørerne garanti for at møde de helt rigtige mennesker.

- De besøgende er beslutningstagere og nøglepersoner fra land-bruget, der kommer for at skabe nye kontakter og gøre forretning, udtaler de.

Foruden traditionelle stande byder messen på et konferenceprogram med foredrag om aktuelle emner af forskellig faglig karakter.

Styrket messekomité

Lige siden starten i 2012 har en messekomité med fagfolk fra hele branchen samarbejdet tæt med Messe C, og det har været en afgørende faktor for messens succes. Nu har messekomitéen udvidet deres kontaktflader til branchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er meget glade for og stolte over, at formændene for Danske Svineproducenter og Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter har takket ja til at trække i arbejdstøjet i messekomitéen, fortæller Erik Mønster, udviklings- og projektchef i Messe C Fredericia.

- LDM har haft stor glæde af at være en del af Nutrifair, hvor vi både kan få talt med vore medlemmer og give information, siger Kjartan Poulsen, formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, og fortsætter:

- Derfor var det naturligt for os at indtræde i komiteen og derigennem være med til at udvikle Nutrifair.

Nutrifair i nordtysk samarbejde

Den første torsdag i måneden er der åben for den permanente udstilling på det store landbrugsfaglige kompleks Futterkamp nær Kiel. Hver måned har et særligt tema, eksempelvis svineavl, kvægbrug, markbrug, bioteknologi eller lignende.

Nu har Nutrifair - fagmessen for husdyrproducenter - indgået en samarbejdsaftale med Futterkamp, således at nordtyskerne kan deltage i Fredericia og slå på tromme for udstillingerne i Kiel - og Nutrifair kan markedsføre messen i Fredericia over for de nordtyske landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De fleste af dem kan nå Fredericia inden for to en halv time, og mange tyske landmænd ser i forvejen mod Danmark, hvad angår innovation, nye løsninger, produkter med mere, siger Allan Trøjborg fra W. Domino, som hver måned er blandt udstillerne i Futterkamp og derved har rigtig god føling med nordtysk landbrug.

Allan Trøjborg sidder også i Nutrifairs messekomité, og han forventer, at den dansk-tyske aftale kan løfte det i forvejen pæne besøgstal af tyske fagfolk i Fredericia.

- Målet er klart: De besøgende skal også i 2017 møde et stort og stærkt fagligt forum fyldt med nyheder, inspiration og løsninger for landbruget, konstaterer Peter Ricardo Poulsen, der pr. 1. juli blev ansat som projektleder i Messe C Fredericia, hvor han er ansvarlig for Nutrifair.

Attraktiv pakke

Lige som tidligere danner Nutrifair rammen om en række mød-er, generalforsamlinger og foredrag. Muligheden for både at komme til møde eller foredrag og for at besøge messen er en attraktiv "pakke" for mange organisationer, udstillere og besøgende.

På andendagen, torsdag, afholder Bæredygtigt Landbrug eksempelvis stormøde. Også Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter er aktive på Nutrifair 2017, hvor de på deres egen scene i udstillingsområdet afvikler et spændende foredrags-program messen igennem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

fgk/lib