Abonnementsartikel

På Kalø Økologisk Landbrugsskole på Djursland har man forsøgt at give et anderledes bud på, hvordan en landbrugsuddannelse kan skrues sammen.

Det er mandag morgen på Kalø Økologisk Landbrugsskole. Klokken er 07.15, og jeg vågner sammen med mine medstuderende på Global Organic Farmer-uddannelsen op til endnu en uge med undervisning i det syddjurske. De foregående 10 uger siden studiestarten i august er gået med grundforløbet, som vi nu alle sammen er igennem ? et meget bredt og kompakt forløb med discipliner som husdyrkendskab, plantelære, traktorkørsel og global fødevareproduktion. Forløbet, der har til formål at give os alle den mest basale viden om landbrugsfaget, blev afsluttet med en eksamen og efterfølgende en velfortjent efterårsferie.

Global Organic Farmer-uddannelsen er bygget op omkring den traditionelle landbrugsuddannelse, man kender fra andre landbrugsskoler med tilføjelsen af et HG-business-forløb, som vi begynder på nu, og som har fokus på afsætning af egne varer samt et obligatorisk praktikforløb i Tanzania. Hele uddannelsen foregår på engelsk, da uddannelsen er åben for elever fra hele Europa, og praktikperioder i udlandet er obligatorisk.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.