SeoFoss fra Vitfoss, er et gylleadditiv, der består af specialmineraler, som i studier har vist op til 95 procent større ionbytningseffekt i forhold til gængse midler.

Ionbytningseffekten i SeoFoss fremmer homogeniseringen af gyllen. Heri bindes NH4+ ioner, som giver en reduceret ammoniakfordampning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Produktet er afprøvet i flere besætninger med signifikant effekt. SeoFoss indgår i Seges' landsforsøg (kvælstofbinding og udbytte).

Driftsleder hos Claus Clausen i Vojens, Lizette Pilegaard udtaler:

- Vi bruger SeoFoss, fordi det letter arbejdsbyrden i forbindelse med håndtering af gyllen. Gyllen er blevet lettere at arbejde med, den er blevet mere homogen, og indeklimaet er også blevet bedre. Vi bruger nu SeoFoss de steder, hvor vi ved, der er problemer, og det bliver vi ved med, hun fortsætter:

- I de sidste mange år har vi "hjulpet" gyllen ud ved brug af en højtryksrenser i hver gyllekanal. Gyllen var så tyktfyldende, at den ikke kunne løbe af sig selv. Det er blandt andet, fordi vi bruger halm i farestalden, og det har gjort, at gyllen pakker sig mere og bliver mere tør.

Så forsøgte vi med SeoFoss. Vi så hurtigt, at produktet begyndte at virke, og efter 3. uge var halvdelen af den gamle tørre gylle ude. Hvor det før tog hele formiddagen at få gyllen ud, bruger vi i dag kun tid på at åbne propperne. fgk