På en webside er det nu muligt at følge, hvor meget hvert enkelt dyr æder ved kraftfoderautomaten og hvor meget den aktuelt vejer.

Det er et nyt vægtsystem fra Allflex dan-mark ApS, der gør det muligt online at følge vægt og foderoptagelse ved kraftfoderautomater, hvor der fodres efter ædelyst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

All-Feed - Online vækst og foderoptag er kåret som en tostjernet nyhed på Agromek 2016.

Systemet består af en kraftfoderautomat, der er opstillet på vejeceller og en vejeplatform, som er placeret i forbindelse med kraftfoderautomaten eller et andet sted i boksen.

Ved foderoptagelse eller vejning registreres dyrets øremærkenummer og data opsamles for det enkelte dyr. Når dyret står ved kraftfoderautomaten registreres tidspunkt, ædetid og mængde optaget foder.

Hvis vejeplatformen står i forbindelse med foderautomaten registreres dyrets vægt samtidig.

For hver to kraftfoderautomater er der en styreboks med et display, hvor data kan aflæses. Til systemet hører også en webservice, hvor data uploades hver 15. minut. Hjemmesiden kan tilgås fra enhver pc via login. Ud for hvert enkelt dyr kan brugeren se, hvor meget dyret vejede ved indsætning og ved seneste vejning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet giver brugeren mulighed for at se antallet af vejninger og hvor mange foderenheder dyret har indtaget totalt. Desuden kan man se, hvor mange gram dyret har taget på gennemsnitligt pr. dag, samt hvor mange foderenheder pr. kg tilvækst, dyret har forbrugt.

esu