Den danske Peecon-importør, Herborg Smede- og Maskinforretning, udstiller en trestjernet europanyhed med navnet Peecon XYZ 24/7.

Der er tale om en helt ny løsning til automatisk udtagning af ensilage fra køresiloen, så den ofte arbejdskrævende udtagning af ensilage fra køresiloen nu automatiseres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lille blokskærer

Udtageren består af en ramme på hjul, der monteres på silovæggen eller kører på hver side af siloen.

På rammen er der monteret et system, der automatisk ruller afdækningen af stakken.

Der er også monteret en form for blokskærer, der er forholdsvis lille og skærer ensilagen direkte ud af stakken. Ensilagen suges fra blokskæreren op i et rørsystem, hvor en kraftig blæser leverer ensilagen via et rørsystem til et påslag eller på en læsseplads eller direkte i fuldfoderblanderen.

24 timer i døgnet

Systemet kan arbejde 24 timer i døgnet alle ugens dage.

Ved levering i en stationær blander kan systemet bidrage til en total automatiseret af udtagning, blanding og udfodring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Keld Andersen, Herborg Smede- og Maskinforretning, fortæller, at Peecon har fået patent på anlægget, og at Peecons forventninger til det er meget store.

Umiddelbart før Agromek vises Peecon XYZ 24/7 også på Eurotier, der lukker kun halvanden uge før åbningen af Agromek. Derfor er der kun få dage til at få det nedtaget og transporteret til Herning, så Keld Andersen er spændt på at modtage anlægget, så det kan præsenteres for de danske kvægbrugere på Agromek.

Nomineret til Agromekpris

Peecon XYZ 24/7 har allerede vakt en vis opsigt og er en blandt seks nyheder inden for staldmekanisering, der er nomineret til to Agromek Awards.

Dagen før Agromek åbner, vil de nominerede nyheder blive udsat for en grundig vurdering af en række prisudvalg. Brugerne i disse prisudvalg vil besøge de nomineredes stande på Agromek og vil herefter udpege vinderne ud fra, hvad de mener vil få størst praktisk betydning for den enkelte landmænd eller landbruget som helhed.

Vinderne hædres herefter på Agromeks åbningsdag den 29. november.