Der er sket meget med landbruget, siden jeg var elev på landet for over 20 år siden. GPS, sensorer og anden teknologi fylder meget mere, end det gjorde dengang. Selvom vi dengang brugte de tekniske hjælpemidler, som vi havde til rådighed, lå vores fokus i høj grad stadig på det håndværk, som det er at være landmand.

Fingerspidsfornemmelser og føling med tingene var en stor del af hverdagen, men hvordan ser det egentlig ud i dag? Er vi nået dertil, hvor alt er styret af sensorer, computere og robotter, så fremtidens landmænd i højere grad skal besidde IT-kompetencer frem for de evner, som vi værdsatte, da jeg var elev?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er på en måde fascinerende og samtidig skræmmende.

Udviklingen skal på ingen måde bremses, men risikerer vi at miste følingen med det vi gør og hele håndværket i det at være landmand? Eller frigiver det ressourcer til at vi kan træffe bedre beslutninger på baggrund af mere information indhentet af droner, sensorer og anden analyseteknologi?

I denne udgave af Agro er der samlet et uddrag af historier/nyheder fra dette års Agromek, som giver en ide om, hvad der venter os af yderligere udvikling. Alt i alt handler det vel om, at vi på bedste mulige måde inddrager de nye værktøjer i vores måde at drive landbrug på.