Sidste år steg mængden af økologiske kartofler i danskernes indkøbskurve med mere end 40 procent. Og ligesom det gør sig gældende inden for en række andre produktgrupper i øjeblikket, efterlyser markedet flere økologiske landmænd til at producere - i dette tilfælde økologiske kartofler. Det skaber øget fokus på økologisk kartoffeldyrkning, og igennem 2016 har syv øko-kartoffelavlere sat hinanden stævne i landets første øko-kartoffelerfagruppe.

- I gruppen har vi fulgt kartoflerne i hele vækstsæsonen og løbende diskuteret forskellige problemstillinger og løsninger. Ikke mindst ukrudtsbekæmpelsen har været på dagsordene, men også kvaliteten eller mangel på samme i læggematerialet, siger Anne Eriksen, der er planteavlsrådgiver hos ØkologiRådgivning Danmark og en af de konsulenter, der har været tilknyttet erfagruppen.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.