Med et prisbilligt kamera placeret på traktoren eller et markredskab kan optagelserne sammen med en app nu bruges til at beslutte, hvor og hvordan ukrudt i marken skal bekæmpes.

Den nye løsning - WeedMaps optimeringssystem til ukrudtsbekæmpelse - er kåret som en trestjernet nyhed på Agromek 2016. Den præsenteres af Agro Intelligence.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

WeedMaps består af tre moduler, som er samlet i en app, der kan bruges på telefon eller tablet. Løsningen anvendes til at dokumentere og optimere ukrudtsbekæmpelsen i forbindelse med både mekanisk og kemisk ukrudtsbekæmpelse.

Det fungerer på den måde, at kameraet på traktor eller redskab rettes mod afgrøderækkerne. Softwaren kan adskille kulturplanter i rækkeafgrøder fra ukrudt mellem rækkerne.

Ved hjælp af en kortlægningsmodul kombineres ukrudtets intensitet med en GPS position, og derved kan der løbende tegnes et markkort. Det viser i farver, hvordan ukrudtstrykket er.

På baggrund af kortlægningen giver WeedMaps landmanden forslag til prioriteringen af ukrudtsbehandlingen, så de marker, der har størst behov prioriteres først.

- Specielt for større bedrifter, hvor beslutningstageren ikke er manden i marken, er løsningen interessant, da det giver konkrete sammenlignelige værdier for behandlingsbehovet på mark og delmarks niveau, anfører Agromeks nyhedsudvalg i sin vurdering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

WeedMas benytter desuden ruteplanlægnings optimering, så overkørslen sker så effektivt som muligt.

Agro Intelligence, standnr. M9540