Med en ny styring til korntørring er det muligt at fastlægge et tørreforløb på forhånd og endda få tørreanlægget til at stoppe, når afgrøden er tør.

Den intelligente tørreristyring, Multicontroller, er kåret som en trestjernet Europanyhed på Agromek 2016, hvor den præsenteres af Løkkes Maskinfabrik A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved tørring anvendes der for det meste blæsere med fast omdrejningstal og ydelse. Det kan medføre, at der bliver anvendt større blæserydelse end nødvendigt.

Det problem løser den intelligente tørreristyring. Ved hjælp af trykmåling i hovedkanalen kan styringen regulere blæserydelsen, efter hvor let eller svært det er at blæse gennem afgrøden, eller hvor stort eller lille parti, der skal tørres. Den intelligente styring kan dermed nedsætte strømforbruget.

Ved at tilkoble sensorer kan tørreprocessen stoppes, når den er færdig, så der spares på unødigt strømforbrug.

Tørringen kan styres fra en ni tommer touchskærm eller via smartphone og tablet.

Det er muligt at styre og overvåge flere tørrerier med en og samme styring. Med smartphone og tablet kan tørrerierne fjernstyres, og der kan modtages alarmer døgnet rundt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med Multicontroller er det muligt at dokumentere afgrødens temperatur siden høsttidspunktet ved hjælp af et antal temperaturfølere, som måler afgrødens aktuelle temperatur. Informationerne gemmes så en eventuel køber kan se temperaturudviklingen.

Løkkes Maskinfabrik A/S, standnr. D3110