Abonnementsartikel

Ny ydelse fra Byggeri & Teknik I/S er en tostjernet nyhed på Agromek

Fælles udbud af stalde fra Byggeri & Teknik I/S er en ny ydelse, hvor slagtesvineproducenter kan pulje deres udbud af slagtesvinestalde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Byggeri & Teknik forventer, at det vil gøre staldbyggeriet billigere, hvis flere svineproducenter går sammen om at pulje deres udbud af staldbyggeri.

Slagtesvinestalde, der er standardiseret, vil give leverandørerne en større volumen og ensartethed og dermed bedre flow i produktionen, færre opstartsomkostninger og dermed lavere priser.

Byggeri & Teknik forventer, at der kan være op til 15 procents besparelse, hvis flere stalde er ens opbygget og konstrueret.

Der er ikke tale om en konceptstald, hvor alle løsninger skal være ens, men en række forhold skal være ens i byggeriet. Det drejer sig om sti- og sektionsstørrelsen samt vægtypen.

Staldens længde og dermed den samlede størrelse må gerne variere, hvilket også gælder for eksempelvis valg af leverandør til foderanlæg og ventilation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksperternes vurdering: Fælles udbud af slagtesvinestalde fra Byggeri & Teknik I/S er en ny ydelse, hvor slagtesvineproducenter kan pulje deres udbud af slagtesvinestalde. Slagtesvinestalde, der er standardiseret, vil give leverandørerne en større volumen og ensartethed og dermed bedre flow i produktionen og færre opstartsomkostninger og dermed lavere priser. Der er ikke tale om en konceptstald, hvor alle løsninger skal være ens, men en række forhold skal være ens i byggeriet. Det drejer sig om sti- og sektionsstørrelsen samt vægtypen. Staldens længde og dermed den samlede størrelse må gerne variere, hvilket også gælder også for eksempelvis valg af leverandør til foderanlæg og ventilation.