Mange mælkeproducenter vælger i disse år at skifte madrasserne i sengebåsene ud med dybstrøelse af sand, gyllefibre eller kalk-vand-halm. Til glæde for køerne og økonomien. Et 20 cm tykt lag sand eller strøelse i sengebåse med bagkant giver et blødt og eftergivende leje, med en bedre vægtfordeling på klovene når koen lægger sig og rejser sig. Det giver også en bedre liggekomfort og køerne kvitterer ved at bruge lejet i flere af døgnets timer. Resultatet er køer, der lever længere og giver mere mælk. En blød seng giver færre haseproblemer, færre halte køer, uændrede celletal og lavere dødelighed i stalden.

Men dybstrøelsen har den ulempe, frem for madrasserne, at køerne flytter rundt på materialet. Derfor kræver denne slags sengebåse jævnlig efterfyldning og udjævning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu kommer Avant Danmark med en produktnyhed, der sparer vedligeholdelsestid og sænker omkostningerne ved efterfyldning. En sengebåslufter med sengekantskraber. Redskabet monteres på Avant minilæsseren og bearbejder sengebåsenes fyld, så det fordeles jævnt.

...Sengebåslufteren er ideel til både sand, gyllefibre og kalk-vand-halm-blandinger...

- Hos Avant Danmark er vi løbende i dialog med vores kunder, fortæller Jannik Pedersen fra Avant og fortsætter:

- Vi udvikler ofte nye redskaber, som dækker et helt branchespecifikt behov. Sidste år lancerede vi en selvlæssende strøkasse med udkast på op til tre meter, der kan strø sand, halm eller gyllefibre. Strøkassen blev udviklet som svar på en efterspørgsel fra vores mange kunder med malkekvæg.

Men aldrig så snart var strøkassen på markedet før en ny idé tog form: Hvad med et redskab, der kunne vedligeholde det eksisterende dybstrøelseslag i sengebåsene, så færre efterfyldninger var påkrævet? Resultatet er den nu færdigudviklede sengebåslufter, der sparer både tid og penge. Den monteres hurtigt på Avant minilæsseren og er nem at køre med i stalden. Ved luftning af dybstrøelsen et par gange om ugen fordeles materialet jævnt og behovet for påfyldninger reduceres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sengebåslufteren er ideel til både sand, gyllefibre og kalk-vand-halm-blandinger. Den sparer på strøelsen da mere materiale genbruges, og det kræver færre påfyldninger. Når køerne har skubbet rundt med materialet, udjævner redskabet det nemt. Sengebåslufteren er, som alle vores specialudviklede redskaber, produceret i Danmark og det er noget mange landmænd sætter pris på. Vi tror på at den vil blive rigtig godt modtaget, siger Jannik Pedersen.

Sengebåslufteren kræver 2 stk. dobbelt hydraulikudtag på minilæsseren og kan allerede nu bestilles hos Avant Danmark.