Abonnementsartikel

I samarbejde med et forskningkonsortium i Niedersachsen har WEDA Dammann & Westerkamp udviklet en ny form for faresti.

Med en ny struktur og opbygning lever stien virkelig op til sit navn - "VarioFlex". På en begrænset plads kan den fritgående so og dens pattegrise nu bevæge sig på et større areal, og der er mere plads til fri bevægelighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den effektive udnyttelse af rummet er kun mulig på basis af velgennemtænkt indretning af stien. Farestien har en størrelse på 6,4 m2, og søerne har således et område for fri bevægelighed på 4,5 m2. Smågrisene kan hvile og varme sig i en hule på 1,4 m2.

De agronomiske fordele er også nye: den komfortable justering af et drejelig håndtag, sikre enhåndsbetjening.

VarioFlex farestien har en højde på kun 1,15 meter i området, hvor soen færdes, og en højde på 0,5 meter, hvor pattegrisene har deres hule.

Smågrisenes hule er placeret ud mod staldgangen, så der er sikret en hurtig kontrol af smågrisene uden at færdes i stien.

I tilfælde af eventuelt forekommende vanskeligheder med soen, for eksempel under behandling af hendes pattegrise kan soen fikseres med en svingbar låge. Det er således let at færdes i stien uden direkte konfrontation med soen, hvilket giver en sikkerhed for medarbejderne.