Abonnementsartikel

Er der for lidt plads til smågrisene, kan Ikadan nu tilbyde en hems til smågrisestalden ? uanset øvrig inventarfabrikat.

En positiv udvikling i farestalden med flere og flere grise pr. årsso kræver tilsvarende mere plads i smågrisestalden. I stedet for at skulle ud i en større investering eller byggeprojekt kan hemsen være løsningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikadan hemsen etableres over den bagerste del af stien, svarende til ca. 1/3 af arealet i den nederste sti. En rampe forsynet med en skridsikker overflade sikrer grisene adgang til hemsen.

Rampen er hængslet på stisiden og vippes ned, når grisene får behov for mere plads. Samtidig sikres en optimal funktion af den nederste sti med hensyn til hvile- og gødeareal.

I den nederste sti går vi ikke på kompromis med, hvad der fungerer. Stien er traditionel indrettet med overdækning, der nu blot skydes frem og tilbage i stedet for at løftes.

Hemsen er opbygget af Multiflex paneler og Ultraflex riste. Den kan leveres med gødningskanal i plast - sammenhængende i hele staldens længde. Kanalen er forsynet med et afløbsrør der føres ned i den nederste gødningskanal samt en vacuum gylleprop. I den forreste del af gulvet i hemsen er der etableretet Ikadan Ultraflex gulvsystem med lukkede gulvelementer. Denne del af stien kan hæves ved rengøring. Multiflex gitterskillerummet, der vender ud mod inspektionsgangen, er forsynet med hængsel, således der sikres let adgang f.eks. ved flytning af grise og rengøring.