Firmaet Delacon har lanceret et såkaldt phytogent foderaddditiv med navnet Aromex Pro, som henvender sig til slagtesvineproducenter, der ønsker at optimere forholdene for slagtesvinene.

Aromex Pro indeholder ifølge Delacon mikroindkapslede æteriske olier, som har vist sig at forbedre udskillelsen af ??mavesyre samt at forbedre de antioxidante egenskaber. Desuden består produktet af såkaldte saponiner, der angiveligt reducerer ammoniakproduktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge en pressemeddelelse fra Delacon forbedrer Aromex Pro fodereffektiviteten og sundheden samt reducerer ammoniakkudledningen og sikrer en generel optimering, som vil forbedre rentabiliteten ved opfedning af slagtesvin.

Producenten lover således, at produktet kan sikre det fulde vækstpotentiale ved slagtesvin ved at skabe optimale betingelser i svinenes tarmsystem, så fordøjelse og udnyttelse af næringsstoffer maksimeres.

Delacon hævder, at undersøgelser har vist, at Aromex Pro øger tilvæksten med 5,1 procent og reducerer foderforbruget med 3,5 procent samt forbedrer stresstolerancen. Og at reduktionen i ammoniakproduktionen er op til 25 procent.

Aromex Pro er allerede lanceret på det amerikanske, asiatiske og europæiske marked, og Delacon oplyser, at andre dele af verden vil følge efter.