Bewi-Fatrix SynerG+ er navnet på en ny mellemkædet fedtsyre med en speciel sammensætning, der angiveligt er i stand til effektivt at hæmme grampositive bakterier hos svin.

Bag produktet står den tyske specialfoderproducent Bewital agri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye produkt er baseret på en særlig indkapsling og kombination af laurinsyrerester og planteekstrakter, som virker effektivt mod grampositive bakterier som eksempelvis streptokokker.

Ifølge producenten vil det nye middel kunne reducere behovet for at behandle med antibiotika hos især smågrise.

Et in-vitro-forsøg indikerer ifølge Bewital, at Bewi-Fatrix SynerG+ er den mest effektive kombination mod grampositive bakterier, der findes på markedet.

- Infektioner forårsaget af grampositive bakterier som streptokokker er en af ??de vigtigste årsager til antibiotisk behandling i smågrise, anfører Bewital.

Virksomheden ser sit nye produkt som et væsentligt bidrag til at nå en målsætning om lavere antibiotikaforbrug, som er en udbredt ambition i kraft af blandt andet lovgivningsmæssige begrænsninger samt store omkostninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Bewital er især de mellemkædede fedtsyrer og afledte fedsyrer kendte for deres effekt mod grampositive bakterier og når de aktive ingredienser kombineres rigtigt, kan der ifølge virksomheden opnås en forstærket effekt.

Endelig fremhæver Bewital, at Bewi-Fatrix SynerG+ er megget effektivt allerede ved små koncentrationer.

Praktiske erfaringer på tyske, spanske og italienske smågrisebedrifter tyder ifølge Bewital desuden på, at man opnår et stærkt reduceret behov for at bruge antibiotika.