Landmænd bekriver "Atypisk kælvningsfeber" som en sygdom, hvor Jersey-køer i løbet af laktationen udviser usikkerhed på benene, lammelse og bevidstløshed, og køer uden behandling risikerer at dø. Årsagen til, at nogle malkekøer udvikler disse symptomer er på nuværende tidspunkt uvist, men calciumniveauet i blodet er reduceret, hvilket kan forklare de overnævnte kliniske symptomer. På baggrund af disse symptomer har det tildelte calciumniveau i foderet længe været diskuteret, og det tilgængelige calciumniveau er blevet øget i foderplanerne. Dette har umiddelbart ikke haft en større virkning, og i den forbindelse blev der udarbejdet et forsøg, hvorved to forskellige calciumniveauer blev afprøvet for at finde en eventuel sammenhæng mellem calciumniveau i foderet og atypisk kælvningsfeber.

Forsøg på en moderne malkeproduktion

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.